Cercar en aquest blog

dissabte, 24 de març del 2012

d'estiu?


No hi ha diari, ràdio o televisió que aquests dies no parli de “lectures d’estiu” o “música d’estiu”. Entrevistes a famosos, recomanacions, espais de “què puc fer?”... Tothom va pel mateix camí (ja se sap que els mitjans de comunicació alimenten sempre les mateixes rodes, que els alimenten a ells).

Però ben mirat, no deixa de ser un despropòsit. Arguments com: “ara que és l’estiu ens convenen lectures lleugeres, de passar l’estona i que no facin pensar massa” són arguments del tot tergiversats i que sembla que només vagin a fomentar la cretinització de la societat.

Justament és l’estiu, temps de vacances, sense els problemes de la feina, amb totes les hores per davant, el temps ideal per a cultivar l’esperit i la sensibilitat, per a gaudir d’aquells llibres que volen més esforç i dedicació, per a submergir-se en algun assaig o una novel·la que no es podrà deixar en hores, per a dedicar-se a escoltar música; escoltar-la com a activitat única i exclusiva. Però no: A l’estiu ens hem de tornar frívols i superficials.

Algú que dedica l’estiu a novel·les lleugeres, dedicarà l’hivern a Thomas Mann o a Hannah Arendt? Totes aquestes declaracions em semblen només justificacions barates per al procés d’adormiment dels esperits, que és on som.


24 - 08 - 2007

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada